loader
SmarThuis Introduceert SSD Grip voor iPhone 15 Pro Max in Samenwerking met CLIFF & KAJUN

SmarThuis Introduceert SSD Grip voor iPhone 15 Pro Max in Samenwerking met CLIFF & KAJUN

jun 01, 2024 Home 0Opmerkingen

SmarThuis is verheugd om aan te kondigen dat we in samenwerking met CLIFF & KAJUN de innovatieve SSD Grip voor de iPhone 15 Pro Max gaan produceren en verkopen. Deze grip biedt een elegante oplossing voor het monteren van een externe SSD zonder klittenband. Belangrijke kenmerken zijn het 3D-geprinte ontwerp, beschermde kabelopslag en diverse montageopties. Vanaf vandaag is dit product beschikbaar via SmarThuis.

SSDholder-iPhone15ProMax1-1300x750.jpg

Soms hebben we allemaal baat bij een oplossing die voortkomt uit een persoonlijke behoefte. Toen filmmaker Michael Tobin voor het eerst een systeem probeerde te maken om SSD-schijven aan zijn iPhone te bevestigen, ontdekte hij dat zijn oplossing wankel, moeilijk vast te houden en niet erg veilig was. Vervolgens nam hij contact op met Cliff Curtis om samen een 3D-geprint model te creëren dat aan zijn eisen voldeed. Laten we eens kijken wat ze hebben bedacht!

De videomogelijkheden van smartphones zijn enorm verbeterd, en de nieuwste iPhone 15 Pro met ProRes-opnames en parallax-effecten is daar een perfect voorbeeld van. De telefoon kan nu serieus worden gebruikt voor filmmaken, vooral omdat je ProRes extern kunt opnemen op een SSD-schijf. Dit creëerde meteen de behoefte aan een manier om de SSD aan de telefoon te bevestigen, want niemand wil een kabel met een bungelende SSD tijdens het filmen.

Ontwikkeling van het Ontwerp

Cliff en Kajun Curtis verloren hun baan tijdens de pandemie en besloten hun droom van filmmaken na te jagen. Ze startten hun productiebedrijf, waar ze films maken en 3D-geprinte modificaties voor filmmakers leveren. Voor de SSD Grip werkten ze samen met Michael Tobin en kwamen ze met een oplossing om SSD-schijven aan de iPhone 15 Pro en Pro Max te bevestigen.

Het prototype was gemaakt van flexibel rubber, waardoor SSD-schijven aan de telefoon bevestigd konden worden. Nadat dit was gelukt, verbeterden ze het ontwerp verder.

ssd-grip-for-iphone-15-pro-first-model-900x369.jpg

The SSD Grip first prototype – Source: Michael Tobin

Vincent Laforet's Directing Motion

Commercieel regisseur en Pulitzerprijs-winnende fotograaf Vincent Laforet leert filmmakers de precieze cinematografische taal van beweging en hoe je de camera en componenten in je scène beweegt. 

Huidig Model

Het huidige model van de SSD Grip biedt toegang tot de poorten van de telefoon voor het aansluiten van een microfoon, dongle, etc. Het ontwerp lijkt op vintage point-and-shoot camera's en ondersteunt zowel horizontaal als verticaal filmen. Toegevoegde 1/4-20 schroeven maken het mogelijk om accessoires aan te bevestigen of de smartphone op een statief of gimbal te monteren. De grip is iets groter dan de iPhone zelf, waardoor deze veiliger is in gebruik. In de definitieve versie is de toegang tot de SSD verbeterd.

De eenheden zijn beschikbaar in groen en matzwart.

ssd-grip-for-iphone-15-pro-final-screws-900x431.jpg

Final model with screws to attach gear – Source: Michael Tobin

Kenmerken van de SSD Grip voor de iPhone 15 Pro en Pro Max

 • Veilige bevestiging: Houdt de iPhone 15 Pro en Pro Max en een SSD stevig vast.

 • Montagemogelijkheden: Drie 1/4-20 mounts aan drie zijden voor statiefmontage of accessoires zoals lichten en microfoons.

 • Flexibele montage: Ondersteunt zowel verticale als horizontale statiefmontage.

 • Ergonomisch ontwerp: Helpt om opnames soepel te houden.

 • Individuele productie: Elke eenheid wordt individueel geprint, met mogelijke kleine esthetische lijnen door het 3D-printproces.

Deze functies maken de SSD Grip een veelzijdige en betrouwbare accessoire voor filmmakers.

ssd-grip-for-iphone-15-pro-oldnew-900x506.jpg

An extended opening ensures easier access to the drive – Source: Michael Tobin

Verbeteringen en Aanpassing

Hoewel het ontwerp nog steeds wordt verbeterd, is het belangrijk te weten dat dit geen massaproductie is. Twee personen verzorgen het hele proces, eenheid per eenheid.

Aangepaste Opties

Kabels en adapters zijn niet inbegrepen. Het idee van de ontwerpers is dat kopers de grip kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften en SSD-modellen.

ssd-grip-for-iphone-15-pro-final-900x431.jpg

This is how the final model looks in the filmmaker’s hands – Source: Michael Tobin

 

Laat een antwoord achter

*
*
Site-URL met http://
*
* Captcha